Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Google optimointia sivun näkyvyyden parantamiseksi

Google optimointia sivun näkyvyyden parantamiseksi

  • tehnyt
Google eoptimointi on oleellinen osa nettisivujen sisällöntuotantoa.

Tänä päivänä menestyvät nettisivut edellyttävät laadukasta Google optimointia, jonka avulla sivusto nousee hakukoneissa korkeille osumille. Google optimoimisessa on kysymys sisällönrakentamisesta hakukoneiden kanssa yhteensopivaksi. Parikymmentä vuotta sitten hakukoneita pystyttiin hämäämään laittamalla avainsanoja ja suosittuja hakusanoja isoina listauksina sivuston alareunaan. Tänä päivänä hakukoneoptimointi on nimenomaan yhteensovittamista, ei kikkailua. Käytännössä tämä tarkoittaa laadukkaan nettisisällön yhdistymistä hakukoneoptimoinnin eri keinoihin.

Google optimointia oikeilla avainsanoilla

Hakukoneoptimointi perustuu avainsanatutkimukselle. Avainsanat ovat kaikista oleellisin osa hakukoneystävällisessä sisällöntuotannossa. Tärkeää on löytää oikeat avainsanat, joiden avulla hakukoneet löytävät verkkosivuston. Sillä mitä sanoja verkkosivustojen linkeissä, otsikoissa, leipätekstissä ja blogissa käytetään, on todellista merkitystä. Myöskin metaotsikoilla ja metakuvauksella on tärkeä merkityksensä sivujen hakukonenäkyvyydelle. Hakukoneoptimoitua sivustoa on myös helpompi selata.

Hakukoneoptimointi voidaan karkeasti jakaa verkkosivuston sisäiseen ja ulkoiseen optimointiin. Sisäiseen optimointiin lasketaan kuuluviksi sivustolla olevat kuvat, elementit, koodit ja monenlaiset tekniset elementit. Ulkoinen kotisivuoptimointi pitää sisällään linkit. Optimointi on yleensä eniten aikaa vievää toimintaa verkkosivuston ylläpitämisessä. Kaikki sisältö tulee tuottaa hakukonenäkyvyys mielessä, jos tavoitteenasi on löytyä ja erottautua kilpailijoista.

Hakukoneoptimointi kannattaa tehdä huolella

Hakukoneoptimointi on paras keino sivustosi näkyvyyden ja kävijämäärien nostamiseksi. Tänä päivänä hakukoneoptimointi on osa nettisivuston jatkuvaa kehittämistä. Kyseessä ei ole vain kertaluontoinen operaatio, joka tehdään sivuston perustamisen yhteydessä, vaan jatkuvasti sisällönpäivittämisessä mukana oleva tärkeä tekijä. Google optimointi kiinnittää huomiota samalla myös tekstin yleiseen luettavuuteen, suosimalla helposti luettavia lauseita ja lyhyitä kappaleita.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen