Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Hakusana ja avainsana käytännössä

Hakusana ja avainsana käytännössä

  • tehnyt
Hakusana ja avainsana eroavat toisistaan huomattavasti.

Kuinka moni on miettinyt, mitä hakusana ja avainsana oikeastaan tarkoittavat? Hakusanoja käytetään silloin, kun etsitään tietoa hakupalveluista ja -koneista. Niiden avulla voi esimerkiksi katsoa, mitä palveluita jokin yritys tarjoaa. Hakusanat ovat näissä tilanteissa myös avainsanoja. Avainsana itsessään on merkkijono, joka viittaa johonkin kohteeseen ja usein siihen liittyy linkki tai jokin osoite. Niitä on tietokannoissa, kortistoissa sekä hakemistoissa.

Hakusana ja avainsana hakukoneoptimoinnissa

Kun lähdetään tekemään hakukoneoptimointia, yritetään saada avainsana näkymään hauissa hyvin. Silloin avainsanaa kutsutaan hakusanaksi. Se ei välttämättä ole yksi sana vaan se voi koostua useammasta sanasta, jolloin sitä kutsutaan pitkäksi avainsanaksi. Toisin sanoen, kun kirjoitat hakuun sanan, jolla haluat saada tietoa, kyseessä on hakusana, mutta samalla se on avainsana itse hakuun.

Kun verkkosivuja tehdään, niin silloin pyritään avainsanoja lisäämään sivulla niihin kohtiin, missä niillä on merkitystä. Niitä voi olla otsikoissa, sisällössä ja tietenkin metakuvauksissa. Jos hakusanoja käyttää liikaa, niiden vaikutus on negatiivinen ja hakukoneet tiputtavat nämä sivut haussa alemmas. Siksi myös hakusana analyysi on tärkeä toimenpide ja sitä on tehtävä säännöllisesti.

Optimoinnilla parempiin tuloksiin

Avainsana pyritään optimoimaan niin, että se saavuttaa paremmat tulokset hakukoneissa eli se sijoittuu tuloksissa parhaille paikoille. Optimoinnin tulokset eivät välttämättä vaikuta yhdessä yössä vaan sen tulokset näkyvät pidemmän ajan kuluessa. Siksi optimointia pitää tehdä säännöllisesti, jolloin tulokset paranevat huomattavasti. Myös avainsanojen valintaan kannattaa aina kiinnittää huomiota ja valita sellaisia sanoja, joilla on mahdollisuus pärjätä kovassa kilpailussa.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen