Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Hakukonemainonta tuo yritykselle näkyvyyttä

Hakukonemainonta tuo yritykselle näkyvyyttä

  • tehnyt
Hakukonemainonta tuottaa tuloksia

Hakukonemainonta, SEM, on nykyisin lähes välttämätöntä yrityksen toiminnalle. Kilpailu saman alan yrityksien välillä on kovaa ja siksi on tärkeää erottua joukosta sekä tulla nähdyksi. Hakukonemainonnalla tarkoitetaan maksullista mainontaa hakukoneissa, nykyisin lähinnä Googlessa. Tärkeä seikka hakukonemainonnassa on oikea hakusana. Osuvalla hakusanalla asiakas saadaan kiinnostumaan yrityksestä ja sen palveluista. Hakukoneessa mainonta on maksullista ja yleensä mainos on hakukoneen listauksessa sitä ylempänä, mitä enemmän mainostaja on siitä maksanut.

Hakukonemainonta ja hakukoneoptimointi

Hakukonemainonnan etuna on mahdollisuus sen kohdentamiseen esimerkiksi maantieteellisesti tai tietylle kohderyhmälle. Asiakas on jo valmiiksi kiinnostunut jostain tuotteesta tai palvelusta, kuten auton renkaiden vaihto. Hän etsii rengasliikkeiden mainoksia ja vertailee palveluja ja hintoja päätöksensä pohjaksi. Useat mainosalan yritykset tarjoavat valmiita paketteja hakukonemainontaan useille eri alustoille asiakkaan tarpeiden ja taloudellisen panostuksen mukaan.

Hakukoneoptimointi, SEO, pyrkii parantamaan oman sivuston asemia hakukoneen eli yleensä Googlen hakutuloksissa. Mitä ylempänä on hakutuloksissa, sen paremmin tulee löydetyksi ja asiakasmäärä kasvaa ilman maksettua mainontaa. Ykkössivun ulkopuolelle joutuminen heikentää suuresti löydettävyyttä. Hakukoneoptimoinnilla pyritään sisällön muokkaamiseen hakukoneystävälliseen muotoon. Hakusana eli avainsana on optimoinnissa erittäin tärkeä seikka, käyttäjät hakevat tuotetta tai palvelua usein juuri sillä sanalla. Myös tekniset seikat kuten sivuston latautumisnopeus vaikuttavat lopputulokseen.

Hakukonemainonta on nykyaikaa

Hakukoneessa näkyminen on nykyisin yritykselle miltei välttämätöntä. Kuluttajat etsivät erilaisia palveluja verkkoalustoilta ja tekevät ostopäätöksiään niiden pohjalta. Hakukonemainonta on helposti kohdennettavissa tietylle alueelle ja kohderyhmälle. Hakukoneoptimoinnilla voidaan omien sivustojen asemaa parantaa ilman maksettua mainontaa. Mitä ylempänä on hakutuloksissa, sitä useammin tulee löydetyksi ja sen myötä kannattavuus myyntien osalta nousee. Tutustu myös meidän tarjontaamme.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen